divendres, 25 de febrer del 2011

*VISUAL SHOTS*

Retrat de Mikel Jaso. © Judit Contreras
El temps passa ràpidament i sembla que tot tingui una data de caducitat. El que avui és noticia demà potser ja no ho és. El que avui és important, el que ens sedueix, potser demà ja no ens agrada, potser perd rellevància. Deia Cartier-Bresson que la fotografia “c’est mettre sur la même ligne de mire la tête, l’oeil et le coeur” que consisteix en esperar el moment precís per disparar, trobar l’instant en què tot forma un conjunt significatiu. Aleshores aquesta imatge pot ser tant especial que no arriba a expirar en el temps.
Mikel Jaso, grafista independent, treballa a Barcelona en diversos àmbits del disseny gràfic i la il·lustració en el món editorial i cultural. Les seves imatges es publiquen en diaris com La Vanguardia, Público o The New York Times. Acostumat a treballar al peu de la noticia, d’una forma ràpida i eficaç, traduint conceptes i idees, avui ens mostra alguna de les seves obres més conegudes, però també moltes novetats que ell mateix ha batejat com “minimallages”, o mínimes intervencions, dirigides a produïr el máxim d’impacte amb l’econòmia de mitjans que el caracteritza. 



imatges de l'exposició *Visual Shots*

L’exposició, que s’inaugurarà aquesta tarda 25 de febrer a les 20’00h a la Galeria Cosmo, pren el nom de Visual Shots i el seu autor explica que reuneix aquelles imatges especials que subsisteixen. També recull moltes obres inèdites on la ironia i el lirisme coexistiesen amb naturalitat. Amor, desamor, i mort són alguns dels temes que inspiren a Jaso per crear les seves composicions visuals, realizades a través de pictogrames, collages, trames de punts o tipogràfics.

per Judit Contreras 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada