divendres, 25 de febrer del 2011

Els pintors novells també existeixen

 
Des de la seva inauguració l'any 1991, la galeria Trama ha acollit les propostes més avantguardistes


Fins ara hem anat veient galeries dedicades a exposar obres d’artistes ja consolidats. Ja era hora, doncs, que féssim esment d’aquelles altres galeries que donen major rellevància als artistes novells.  En aquest cas hem seleccionat la galeria Trama (c/ Petritxol núm.8), que des del passat dia 24 de febrer i fins al 13 de març acull la exposició col·lectiva dels artistes Javier Vázquez i Llorenç Pont.

Dos artistes seleccionats per a exposar en la galeria gràcies a la seva participació en el concurs Art<30 organitzat per la Universitat de Barcelona i la Sala Parés (de la qual la Galeria Trama n’és filial) i que exemplifiquen perfectament la doble vessant d'aquesta sala. Per una banda, Javier Vázquez aposta per una línea figurativa basada en temàtiques estiuenques contemporànies, amb un tarannà crític pel que fa a la saturació que se sol experimentar en aquesta època de l'any. Per altra banda, Llorenç Pont es decanta per la via de l'abstracció més pura servint-se de colors estridents, arribant a utilitzar tons fluorescents.

El concurs Art<30, adreçat a creadors del món de la fotografia i la pintura menors de 32 anys, pretén incentivar la creació i facilitar l’entrada en el món comercial dels pintors guardonats tant pel que fa als circuits particulars com en empreses o institucions. Per a obtenir més informació al voltant de les bases d’aquest concurs, la convocatòria de 2011 del qual s’obrirà en breu, seguiu atents a les actualitzacions del nostre blog, ja que d’aquí pocs dies publicarem una entrevista amb Joan Anton Maragall, un dels responsables de la Sala Parés i coorganitzador del concurs.

  
Obra de Javier Vázquez

 

Obra de Llorenç Pont
 Per Pep Corral 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada