dimarts, 15 de febrer del 2011

Jaume Borrell il·lustra el paisatge dels pobles catalans

El pintor Jaume Borrell ha inaugurat avui la seva exposició a la Galeria Comas per presentar una sèrie de 35 obres que il·lustren el paisatge pirinenc català, del qual Borrell, nascut a Barcelona, se sent fill adoptiu. Les pintures, acollidores i fresques, recorden als olis impressionistes i per a l'autor representen el “punt i a part” que és la vida als Pirineus. La majoria d’imatges pertanyen a façanes i balcons de cases de pobles i petites ciutats de l'interior del país, però  també n’hi ha algun de l’illa de Mallorca.

  
Jaume Borrell al costat de les seves obres

Pel que fa al format, és peculiar observar que les teles que contenen els quadres estan sempre formades per més d’una peça, cosa que caracteritza l’obra de Borrell: “Pinto directament sobre aquesta estructura que jo mateix faig. Recordo que el motiu va ser molt espontani; fa uns quinze anys, vaig voler pintar un quadre gran, però em mancava una tela de les proporcions necessàries, de manera que en vaig ajuntar de petites, i des d’aleshores treballo així ”. I és que aquest artista pinta de manera espontània, sense cap tipus de pressió per res meditat, ja que com diu ell, “si penses massa les coses, no surten”.  

Girona

Aquesta exposició en concret restarà a la sala interior Galeria Comas oficialment fins el 10 de març, i fins el 24 de febrer recordem que també es pot veure l'obra d'en Granja Llobet

Tuxent

Per Mar Armengol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada