dimarts, 1 de març del 2011

Joan Mas: “És important fer vibrar l'espectador”



Joan Mas al costat de Conversa al jardí
  


El pintor català Joan Mas torna avui a la Galeria Comas per mostrar un seguit d’obres paisatgístiques, on destaquen els ambients hivernals  de diferents ciutats europees importants per a l’artista, com París i Amsterdam.






En Mas ha exposat regularment en aquesta galeria des de la dècada dels vuitanta, i sempre ha optat per experimentar en les seves obres a partir de paisatges i de situacions quotidianes, sense descartar en ocasions l'abstracció.
En aquest cas, l'autor ha fet una clara aposta per la presència important de colors vius i en relació  a això afirma: "Abans solia decantar-me més per treballar amb tons grisos, però he decidit amb el temps dur a terme un canvi i introduir més color, tant en les persones que apareixen a les teles com en els paisatges”. De totes maneres, segons l'artista  “el més important en la pintura és fer vibrar l’espectador i per això, encara que en aquesta col·lecció predomini la figuració, també he experimentat amb l’abstracció”.

L'artista també presenta un seguit d'obres abstractes que inclou aquesta tela i d'altres realitzades amb tinta xina.

L’obra figurativa de Joan Mas transmet l’energia i el dinamisme propis de les pintures amb reminiscències post-impressionistes, caracteritzades per una  pinzellada enèrgica que juga amb els efectes lluminosos. L'abstracció és doncs una via que conviu amb la figuració en un camí per transmetre aquella vibració que no deixa indiferent a l'espectador i que és fruit de la dedicació pròpia del seu autor, qui compta amb una trajectòria consolidada de més de quaranta anys. 

Notre Dame, amb neu



Altres obres de l'artista on s'aprecia l'aposta pels colors vius 



Per Mar Armengol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada