dimecres, 9 de març del 2011

És possible fer poesia amb ciment i quitrà

   Obert - 2010
  Ciment i quitrà
     150x100 cm

La responsable d’aquest fet és Núria Guinovart, i les proves es troben aquests dies a la galeria ÀMBIT (c/Consell de Cent 282). L'artista  hi va inaugurar el passat 3 de març  amb una sèrie d’escultures planes de grans dimensions fetes amb ciment i quitrà, materials poc usuals en l’àmbit artístic.


El Pas, 2010
Ciment i quitrà
   80x200 cm

Guinovart, qui es formà en el taller on també treballà Josep Guinovart, havia utilitzat anteriorment materials com la fusta, el vidre i el ferro en les seves creacions. L’any 2006, però, durant un viatge a Bèrgam, entrà en contacte amb el mestre Antonio De Martino i començà a treballar amb el ciment, que des d’aleshores ha emprat en les seves obres. La tècnica que utilitza es basa en realitzar petits talls a base de quitrà en el ciment quan aquest encara no s’ha solidificat, aconseguint un efecte delicat a través d’elements que sempre s’associen amb la duresa.


El Pont, 2010
Ciment i quitrà
100x150 cm

 
La singularitat de l’obra de l'artista  radica en  què se serveix d’un material tosc per transmetre sentiments i generar reflexions en l’espectador; el gris, color que predomina en les seves composicions, poques vegades adopta tant de significat com en aquestes obres, com es pot veure en aquestes imatges, cedides especialment per la galeria a aquest blog.


Remor, 2010
 Ciment i quitrà
   80x200 cm


Aquesta exposició romandrà a l'ÀMBIT fins el dia 23 d’abril. Informem també que la galeria enguany celebra el seu 25è aniversari de vida. 

Per Mar Armengol


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada