dijous, 10 de març del 2011

Les teories de Jorge Zambrano

L'artista Jorge Zambrano al costat de:
Quatre metres a l'Oest
Oli sobre tela
97 x 195 cm


El pintor xilè Jorge Zambrano ha inaugurat avui a la galeria Jordi Barnadas la seva exposició, titulada Las teorias, basada en un conjunt de un pintures i escultures que recorden al món oníric i conviden a l’espectador a gaudir d’unes imatges visualment atractives i amb detalls hipnòtics.


Las teorías
Oli sobre tela
40 x 40 cm

L’autor, que ja exposà a l’any 2009 a la Barnadas, afirma que el seu art “és figuratiu a seques, així que es pot parlar tant de pintura realista com d’abstracció si es dóna el cas”. Alhora de crear, les seves fonts d’inspiració són molt variades; des d’experiències literàries fins a quotidianes, “coses que poden semblar simples però que per a mi són importants”. Per concretar, Zambrano esmenta un autor, el francès Michel Houellebecq: “és un autor molt famós que m’agrada sobretot pel seu to agre i raspant, diu les coses d’una altra manera”.     


Torre (centre), Acrílic sobre fusta de xiprer, 37 x 9,95 x 7 cm
Dona- poble (esquerra), Acrílic sobre fusta de xiprer, 35 x 9 x 7 cm
Home-bosc (dreta), Acrílic sobre fusta de xiprer, 32 x 9 x 6 cm


Jorge Zambrano compta amb una trajectòria internacional consolidada de més de vint anys. Inicià la seva carrera a Xile, on també obrí una galeria amb la seva dona. L’any 1997 guanyà dos premis al seu país natal, el 1r Concurs Nacional “Instu” i el 1r Concurs Internacional de Pintura “Valdivia y su Rio”.  Després, s’instal·là a Catalunya, on ha inaugurat  de manera regular arreu del territori des de finals dels anys '90s. La seva obra també s'ha exposat a Alemanya.


Paisatge
Oli sobre tela
89 x 130 cm

L’exposició Las teorias restarà a la galeria fins el proper dia 26 de març.

Per Mar Armengol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada