dijous, 10 de març del 2011

Una mirada diferent al paisatge transformat

La galeria Toni Tàpies (c/ Consell de Cent 282)  acull des d’avui i fins al 6 de maig una mostra que recull un seguit de fotografies del reconegut fotògraf canadenc Edward Burtynsky emmarcades sota el títol genèric de Water and Earth i que, com en la majoria de l’obra de Burtynsky, posen l’accent en la transformació de l’entorn natural produïda per l’acció, habitualment violenta, de la mà humana.


Burtynsky és conegut pel seu compromís amb el medi ambient
 Aquesta vintena de peces configuren la primera exposició individual de l’artista en el territori espanyol i, a més, demostren l’adhesió de la galeria barcelonina al reduït cercle de sales que exposen i vetllen pel llegat fotogràfic del canadenc. Un llegat que l’ha fet mereixedor, entre altres reconeixements, de ser nombrat Oficial de l’Ordre de Canadà, diversos doctorats honoris causa com el doctorat en Art i Estudis Fotogràfics que li atorgà la universitat Ryerson de Toronto o el recent And/or Book Award. Però si hi ha un reconeixement que destaqui per sobre de la resta és el premi TED concedit anualment a iniciatives que potencialment poden millorar el món i que rebé l’any 2005 en reconeixement a la tasca duta a terme per mitjà de les seves fotografies de gran format.

Malgrat que la exposició ja es pot visitar des d’avui mateix, els actes de presentació de la mostra es clouran a mitjans de la setmana que ve amb la visita del propi Edward Burtynsky. Una visita originalment prevista per a avui però que ha hagut de ser modificada a última hora per problemes d’agenda del fotògraf.
Les fotografies de gran format agafen el relleu a les obres de Joao Onofre en la galeria
Per Pep Corral

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada